logo

Velkommen til Ashtanga Yoga Shala

Shala er sanskrit og betyder skole. Vi er en Yogaskole beliggende i hjertet af Aarhus på 16. år og vi elsker vores shala. Når vi ikke lige underviser, kan du træffe os i Shalaen på tidspunkterne her nedenfor. Kig gerne forbi og vi giver en kop te. Vi glæder os til at mødes med dig.

Man-tors 16.30-16.55 og 18.30-18.55

+45 5389 0032 (bedst man-fre 12-14.30)

Nørre Allé 70E (baghuset), 8000 Aarhus C

info@ashtangayoga.dk

Top
18-mar

Adjustment Lab Aarhus

DATO

18.-19. mar 2022

TID

FRE: 16.30-19.30

LØR: 09.00-16.00

STED

ASHTANGA YOGA SHALA

NØRRE ALLE 70E

8000 AARHUS C

“Justeringer er en helt unik kilde til øget kropsbevidsthed…”

Instruktører: Marie Hallager Andersen & Alan O’Leary

Fysiske justeringer (eller adjustments) kan transformere en yoga praksis. Men hvordan justerer man som yoga lærer og hvordan er man som udøvende yogi med til at tage del i en justering? Kom med til disse to praktiske og hands-on workshop dage hvor vi gennemgår nogle grundprincipper i hvordan man justerer, men hvor du også kan udvikle en eksisterende praksis i at assistere dine yogaelever. 

Vi sætter i denne workshop fokus på følgende:

 • Forskellige former for justeringer og hvordan de bruges
 • Konkrete værktøjer til at lave ’gode’ justeringer
 • Hvordan man aflæser et bevægelsesmønster og går til en krop med respekt og opmærksomhed

Men vi kan ikke se bort fra at der samtidig er en debat i samfundet om hvornår berøring er upassende. Hvordan navigerer vi som yoga lærer og elever i arbejdet med kroppen i en verden hvor vi skal sikre os at alle føler sig velkomne og vi ikke overskrider grænser? Dette spørgsmål sætter vi på dagsordenen i denne workshop.

Indhold på workshoppen

 • Basis teknik i brug af vægt og forskellige dele af kroppen i en justering for at skabe stabilitet og ’grounding’
 • Indikationer for hvornår en justering er passende og aflæsning af kroppen som skal assisteres
 • Kommunikation både verbalt og gennem berøring
 • Forskellige typer af justeringer så som passive og aktive justeringer og ’resistance’
 • Oplæg og debat om fordele og ulemper ved at justere og et indblik i problemetikker i forbindelse med berøring og intimitet i yogaverdenen udløst af stærke hierarkier
 • Mulighed for ’troubleshooting’ af bestemte stillinger

 Hvem kan være med

 • Yoga udøvere med en solid praksis og nysgerrighed på at dykke ned i lærer/elev relationen
 • Yoga lærere med ønske om at øge selvindsigt og faglighed i deres måde at justere på

Hvad kan du forvente

Du kan forvente en professionel og dybdegående workshop med tid til dialog omkring udfordringer og oplevelser som deltagerne måtte have. Du vil blive guidet af Marie og Alan som begge er garvede yoga undervisere med mange års erfaring i at give justeringer i Mysore regi. Med Maries uddannelse som danser og udøver af somatisk bevægelse og Alan som akademiker er vores tilgang praktisk og teoretisk med refleksion i en undersøgende og nysgerrig atmosfære. Med vores forskellige erfaringer, kroppe og køn vil vi vise deltagerne hvordan disse forskelle kan bruges konstruktivt og hvordan vi hver især justerer. Vi går humoristisk til værks og ser frem til en spændende og munter workshop.

Forudsætninger

Vi kommer fra en Ashtanga Yoga baggrund men det er ingen forudsætning at du skal kende til/ undervise i denne yoga form. Det vil være en fordel af være udøvende/underviser i dynamiske yoga stillinger. Vi taler dansk og engelsk og undervisningen vil være på engelsk med oversættelse til dansk hvis nødvendigt.

Om os

Alan O’Leary is an Associate Professor in Film and Media in a Digital Context at Aarhus University. He works in practice research and makes videoessays about film.

Alan has been practicing Ashtanga Yoga for twenty years and trained as a teacher with Brian Cooper of Union Yoga. He has studied with many respected teachers, including Lino Miele, Hamish Hendry and for several years with Joey Miles. He visited Mysore in 2003 to study at the Ashtanga Yoga Research Institute.

Alan believes that a practice should be for life and so that an individual’s practice has to evolve with age and as life circumstances change. He prefers to teach self-practice because it empowers the practitioner, ideally making them their own best teacher. He teaches with an attention to technical detail but with an equal attention to joy!

Marie Hallager Andersen er uddannet danser/koreograf og yoga lærer og har en interdisciplinær tilgang til sit arbejde hvor somatisk bevægelse er flettet ind i yogaen. På den made er hendes erfaringer med Skinner Releasing Teknik, Rolfing og Kontakt Improvisation en stor indflydelse i hendes undervisning. Det undersøgende arbejde i kreative sammenhænge går godt i spænd med yogaen. Med en MA i Creative Practice fra London og fire år i mesterlærer hos Ashtanga Yoga lærer Joey Miles i Leeds lever hun af sin kunstneriske-akademiske praksis inden for film og dans og som underviser i yoga.

Marie er certificeret Life Coach og facilitator af feedback systemet Critical Response Process hvilket præger hendes måde at formidle på. Disse praksisser sætter aktiv lytning i centrum og vender nogle ofte stive hierarkier på hovedet om hvem der ved bedst! Så selvom Ashtanga Yoga stadig er hendes foretrukne stilart i undervisning (og praksis) er hun ikke dogmatisk: hendes undervisning tager udgangspunkt i processen i en yoga praksis, fremfor det at perfektionere eller mestre en stilling.

Alan og Marie er partnere både i livet og i yoga og har mange workshops bag sig. Senest i sommeren 2021 hvor de sammen underviste på et 300 timer Teacher Training overbygning på Kalaa Yoga Berlin.

Se vores hjemmeside på https://yogamarie.weebly.com. Du kan du også læse de blogindlæg som vi nyder at skrive sammen her.

Tilmelding 

Det er nødvendig med tilmelding/betaling. Der er kun 16 pladser.
Normal pris 1200,-
For medlemmer af Ashtanga Yoga Shala 1000,-